Mühendislik & Projelendirme
Avan projede asgari gereklilikleri belirlenen asansörün tasarım sonucu imalat ve montaj detay bilgileri, çizim, teknik özellikler ile hesaplamalardan oluşan ve yetkili asansör firmalarındaki mühendisler tarafından asansör uygulama projesi hazırlanır.
Sektördeki uzun yılların verdiği tecrübemizle gelen birikimler doğrultusunda, yapıların mimari projelerinden başlayarak asansör ve yürüyen merdiven için talep edilecek trafik hesapları, avan projeleri ve teknik şartnameleri dâhil, bu sistemlerin tüm safhalarında yönetmelikler çerçevesinde tanımlanması ve kontrolü yapılarak daha emniyetli, tasarruflu, konforlu, estetik, yüksek verimlilikte çözümler şirketimiz uzman mühendisleri tarafından sunulmaktadır.
Yaptırılması ya da modernizasyonu yapılacak asansörün teknik karakteristikleri deneyimli mühendis kadromuz tarafından belirlenmektedir.
Avan projelendirme işleminden sonra, daha kapsamlı uygulama projesi ile konularında uzman teknisyen ve montörlerimiz tarafından binanızın ihtiyacı olan asansör, yürüyen merdiven, yürüyen yol mümkün olabilecek en kısa sürede standartlara, yönetmeliklere, mevzuatlara uygun bir şekilde montajı yapılmaktadır. Montajın kalitesi, hem müşteri memnuniyeti hem de oluşması muhtemel zaman ve iş kaybını önleme açısından büyük önem taşımaktadır.
Asansör yönetmeliği ve yayınlanan tebliğ uyarınca,
Yeni inşaat ruhsatı alınacak binalarda, yapının/binanın özelliğine, kullanım amacına ve şartlarına uygun olacak şekilde trafik hesabı yapılacaktır. Trafik hesabı ile yapıdaki/binadaki asansör sayısı belirlenir.Trafik hesabı yetkili mühendis tarafından yapılır.
Trafik hesabı için asansörün bekleme süresi, seyir mesafesi ve seyir süresi ile katta/durakta bekleyecek olan insan sayısı gibi bilgiler, asansör yaptırıcısı veya bina sorumlusunca yetkili mühendise sunulur. Yapılan trafik hesabında elde edilen bilgilerin tamamının avan projede yer alması asansör monte eden tarafından sağlanır. İlk kez tasarlanan kamu yapılarına/binalarına yönelik yapılacak olan resmî alımlardan önce, ilgili kamu kurum veya kuruluşu tarafından trafik hesabı yetkili mühendise yaptırılır ve asansör sayısı belirlenir.
Mevcut yapıda/binada yönetmelik kapsamında piyasaya arzı amaçlanan asansör için trafik hesabı yapılmaz.
Binalarda ve inşaatlarda kalıcı olarak hizmet vermek amacıyla monte edilecek olan asansörün kapasitesi, hızı, kumanda sistemi, boyutları, (makina dairesi, asansör kuyusu, taşıyıcı/kabin ve kapı) tahrik durumu, mukavemet hesapları, çizimler ve kullanım şekli gibi temel özelliklerinin belirtilmesi ve mimari projeye esas teşkil edebilmesi amacıyla asansör firmalarındaki yetkili mühendisler tarafından müştereken asansör avan projesini, ilgili idare inşaat ruhsatı hazırlarken istemektedir.